Du er tidlig på jobb for å lage maten ferdig før den skal ut til kantiner, kunder og sultne kollegaer. Du har fått god opplæring, og sammen med en arbeidsveileder, har du satt opp en handlingsplan med motiverende mål. Arbeidsbeskrivelser og oppskrifter henger over plassen din, og gjør at du kan utføre jobben trygt og effektivt. Etter en stund kan du alt utenat, og vet akkurat hva du skal gjøre.

Det piper fra ovnen, og du løper for å ta ut de ferdigstekte rundstykkene av ovnen. Nå skal de deles opp, og fristende pålegg og pynt skal danderes. Med friske fargekombinasjoner skal kundene fristes. Du skjærer stødig opp en masse ferske grønnsaker, og blander det sammen med kjøtt eller vegetar-fyll. Lefser blir fylt opp og pakket inn i dekorativ forpakning. Du synes det er gøy å prøve ut nye sprø idéer til hva dere kan lage på kjøkkenet, og i dag har du prøvd å lage vafler med kaffe som ingrediens! Alt overveies og organiseres selvsagt av avdelingsleder Gina, som kan virke litt streng til å begynne med, men du merker fort at hun har hjerte for både faget og oppfølgingen av de som jobber på avdelingen.

Du lærer mye om matsikkerhet og hygiene når du jobber på kjøkken. Arbeidstøy, hansker og vaskerutiner både av overflater, utstyr og hender er en høyst viktig del av hverdagen.