Enten du er deltaker, venter på plass, du jobber som NAV veileder, er arbeidsgiver i en lokal bedrift eller rett og slett er nysgjerrig på hva vi holder på med her i Kjennveien 153, ja da har du klikket deg inn på riktig side. La oss se nærmere på hvem vi er, hva vi tilbyr og hvorfor vi som jobber her mener at Nitor skaper jobb med mening både for ansatte og deltakere:

Arbeidsforberedende trening

AFT er et tiltak for deg som av en eller annen grunn befinner deg utenfor arbeidslivet, og ønsker deg tilbake til jobb eller skole. Her jobber et team på 10 veiledere, som motiveres av deltakeres sterke historier, ståpåvilje og håp om at ingen kan alt, men all kan noe. Vi ønsker å hjelpe deg som deltaker til å nå ditt høyeste potensiale, bli bedre kjent med dine interesser, ressurser og mål. Veilederne i tiltaket har bred erfaring med jobbveiledning og det å finne en vei videre ut av vanskelige livssituasjoner. I menyen under vil du finne svar på de mest vanlige spørsmålene knyttet til hvordan å få plass i tiltaket, hvordan et typisk løp i AFT kan se ut og noe av hva vi tilbyr av aktiviteter og hjelp. Du vil blant annet finne vår Aktivitetsplan, samt litt ekstra informasjon for deg som er arbeidsgiver.

Hva er AFT?


Arbeidsforberedende trening er et arbeidsmarkedstiltak for deg som har utfordringer med å komme i jobb eller å gjennomføre utdanning.

Tiltaket er eid av NAV (trykk her for å lese mer) og driftet av Nitor. Vi er til for å gi deg hjelp, støtte og veiledning på veien ut i arbeidslivet. Vi kan tilby karriereveiledning, arbeidstrening i skjermet bedrift, arbeidstrening hos ekstern arbeidsgiver, hjelp til å rydde opp i utfordringer som er til hinder for arbeid og avklaring av arbeidsevne som en del av prosessen.

 

Hvordan få plass på arbeidsforberedende trening?
 

For å få plass i AFT tiltaket, må du begynne hos din NAV veileder.

  • NAV veileder vurderer om tiltaket er aktuelt for deg. Dersom det er det, så søker veileder deg inn til Nitor.
  • Du mottar en SMS når du er registrert i vår venteliste.
  • Gangen videre er at du innkalles til en forhåndssamtale med to veiledere fra Nitor, og eventuelt din NAV veileder for å ha en samtale rundt hva AFT tiltaket kan tilby nettopp deg.

Tilbudet er fleksibelt og kan ha en varighet på inntil et år med mulighet for forlengelse i ytterligere ett år. Varigheten blir tilpasset behovene dine ut fra mulighetene dine på arbeidsmarkedet og individuell motivasjon. Se NAV sine informasjonssider her.

AFT-trappa, hva kan vi gjøre for deg?

AFT trappa er et verktøy for deg som deltaker. Den er ment å illustrere et typisk løp gjennom tiltaket. Ved å sette deg inn i denne prosessen vil det være lettere for deg å selv føle ansvar for egen utvikling og vei videre. Last ned PDF om AFT-trappa her (348KB)


Aktivitetsplanen og Spond Appen

Aktivitetsplanen  (DOCX, 392KB)til AFT er spesielt utformet med de aktiviteter og tilbud vi tilbyr for deltakere som er i tiltak hos Nitor. Vi er mange ulike veiledere, med våre ulike interesseområder. Vi tilbyr intervjutrening, yoga, avspenning, gaming, søvnkurs, gåtur, tankevirus-kurs, språkkafe og mer.

Vårt aktivitetstilbud er semi-obligatorisk, dvs. at du og din veileder sammen blir enig om hvilke aktiviteter som er hensiktsmessig for nettopp deg for å komme nærmere ditt hovedmål.

For å få oversikt over aktivitetene kan man få en fysisk kopi av oversikten, men i all hovedsak opererer vi med påmelding i applikasjonen «Spond». Din veileder hjelper deg med installasjon, registrering og bruk om ønskelig. I Spond får du opp en oversikt over aktiviteter, tid og sted. Der kan du melde deg på hver enkelt aktivitet. Hvordan du kobler deg til i Spond Appen står beskrevet i AFT-trappa. (PDF, 348KB)

Er du arbeidsgiver?

Vår markedsansvarlige Kjell Martin Holt (kjell.martin.holth@nitor.no/475 19 365) jobber kontinuerlig ut mot lokale bedrifter og selskaper.

Det er svært ønskelig at små som store firma kontakter Holth for en uforpliktende samtale over en god kopp kaffe her i våre nyoppussede lokaler eller ute i din bedrift.

Nitor har 60 plasser i AFT tiltaket, og deltakerne har svært varierte behov for tilrettelegging og ulike interessefelt. Deltakergruppen strekker seg fra 18 år og hele veien opp til 65. Vi følger opp innbyggere fra Lørenskog, Rælingen, Lillestrøm og omegn, med fokus på å finne riktig jobb til riktig menneske.

Vi ønsker derfor også at du som arbeidsgiver tar kontakt, uansett bransje, målgruppe og grad av tilretteleggingsmuligheter. AFT tiltaket tilbyr gjennom NAV å organisere arbeidstrening hos arbeidsgiver, med oppfølging av veileder underveis. Vi har god erfaring med at deltakere gjennom arbeidstrening/praksis får frem det beste i vedkommende, og at samarbeid mellom arbeidsgiver, deltaker, AFT-veileder og NAV veileder ofte kan få i stand unike individuelle løsninger gjennom god dialog.»