Gode veiledere og kollegaer


Jeg mener helt klart at denne ordningen er en veldig god løsning for mange. De fleste bedrifter ser mer på det du praktisk klarer å lage av mat, enn hva du kan av teori. På Nitor ble jeg veldig godt tatt imot. Veilederne mine har gjort en knallgod jobb med å tilpasse et godt opplegg for meg. De er faglig dyktige, og jeg føler virkelig at jeg kan stole på dem. Det har vært helt avgjørende for at jeg har greid å gjennomføre løpet. Spesielt har det vært viktig med gode arbeidsrutiner og gode kollegaer.

Strålende gjennomført fagprøve


Etter to år som lærekandidat tok jeg fagprøve som institusjonskokk. I læretiden hadde jeg laget ganske mye forskjellig mat, så jeg gjorde det veldig bra på fagprøven. Det var godt å få bevist for meg selv og på papiret, hva jeg kan. Nå har jeg jobbet på Go’biten i fire år etter fagprøven.

På Godbiten lager jeg kaldmat, varmmat, tar imot varer og lager menyer. I skolekantinen er jeg med og planlegger innkjøp. For å passe i denne jobben må du selvfølgelig være interessert i mat, du må tåle litt høyt tempo, og kunne følge gode rutiner for hva du skal gjøre hver dag.

Testing på kjøkkenet


Jeg jobber med mange ulike mennesker, og synes det er spesielt hyggelig å treffe elever og lærere når jeg jobber i skolekantinene. På Go’biten får jeg mulighet til å prøve nye ting. Jeg elsker å smake meg fram til gode gryter eller å overraske med en enda bedre sjokoladekake enn forrige gang!

Simen har vært lærekandidat!