fbpx

Jeg hadde et ønske om å bli kokk, men det funka ikke så godt for meg å ta fagbrev i en vanlig bedrift. NAV ordnet med plass som «lærekandidat» til meg ved Nitor. Som lærekandidat tar du en halvert fagprøve uten teori. Man får inn teorien via praksis, men det er lite utregning og lesing.

Gode veiledere og kollegaer
Det er en bra ting, for de fleste bedrifter ser mer på det du praktisk klarer å lage av mat, enn hva du kan av teori. På Nitor ble jeg veldig godt tatt imot. Veilederne mine har gjort en knallgod jobb med å tilpasse et godt opplegg for meg. De er faglig dyktige, og jeg føler virkelig at jeg kan stole på dem. Det har vært helt avgjørende for at jeg skulle klare å gjennomføre. Spesielt har det vært viktig med gode arbeidsrutiner og gode kollegaer. Jeg tror ikke det er noen andre bedrifter som har så godt arbeidsmiljø som her.

Strålende gjennomført fagprøve
Etter to år som lærekandidat tok jeg fagprøve som institusjonskokk. I læretiden hadde jeg laget ganske mye forskjellig mat, så jeg gjorde det veldig bra på fagprøven. Det var godt å få bevist for meg selv hva jeg kunne. Nå har jeg vært her i fire år etter dette.

På Godbiten lager jeg kaldmat, varmmat, tar imot varer og lager menyer. I skolekantinen er jeg med og planlegger innkjøp. For å passe i denne jobben må du selvfølgelig være interessert i mat, du må tåle litt høyt tempo, og kunne lage deg gode rutiner for hva du skal gjøre hver dag.

Testing på kjøkkenet
Du jobber med mange ulike mennesker, og jeg synes det er spesielt hyggelig å treffe elever og lærere når jeg står i kantinen. På Godbiten får jeg mulighet til å prøve nye ting. Jeg elsker å smake meg fram til gode gryter eller å overraske med en enda bedre sjokoladekake.

Simen jobber på Lærekandidat