fbpx

«Det betød mye for meg at jeg fikk muligheten til å bli en del av flokken og ha et arbeidsmiljø å gå til. Det var akkurat det jeg trengte da!».sier Kristoffer som jobbet i tiltaket Jobbstart.

Fikk drømmejobben
Kristoffer smiler gjennom telefonen når han stolt forteller at han akkurat har startet i fast heltidsstilling som kunderådgiver hos et firma som heter Webhelp. Her skal han jobbe med å gi support og service til kunder på data, telefoni og TV, og han gleder seg stort til å komme skikkelig i gang og lære mer. «En slik jobb sto nok aller høyest på ønskelisten min», forteller Kristoffer, «men med lite erfaring og et stadig større hull i CV’en ble jeg ikke innkalt til intervjuer når jeg søkte».

Ny selvtillit
Da Kristoffer kom til Nitor våren 2019 hadde han vært arbeidsledig i nesten ett år, og selvtilliten og troen på at han hadde noe å bidra med i arbeidslivet, hadde fått seg en knekk. Kristoffer forteller at han allerede fra første dag, følte seg velkommen og ble godt tatt imot av veilederne på Jobbstart. I Jobbstart kom han raskt ut i intern arbeidstrening, og sammen med arbeidsveileder og et arbeidsteam bestående av andre deltakere, fikk Kristoffer muligheten til å jobbe med å løse ulike praktiske oppdrag.

Varierte arbeidsdager i Jobbstart
En dag kunne oppdraget bestå av levering av kjøkken, en annen dag av snømåking, og en tredje av å tømme et dødsbo eller å kjøre bort avfall fra en byggeplass. Kristoffer forteller at han stortrivdes nettopp med det at det var så varierte oppdrag, og at han kunne jobbe sammen med andre i et team og få støtte fra arbeidsveileder underveis. Kristoffer satte også stor pris på den sosiale lunsjen arbeidsgjengen hadde fast på fredagene. Her fikk de servert pizza og baguetter fra Godbiten som er Nitor sitt eget kjøkken. «I Jobbstart fikk jeg et arbeidsmiljø rundt meg og jeg følte meg med en gang som en del av flokken», forteller Kristoffer, «og det var akkurat det jeg trengte da!».

I tillegg til å være med på oppdrag med arbeidsteamet, deltok Kristoffer annenhver uke på Jobbstart sitt Karrieresenter i tredje etasje. Her hadde han veiledningssamtaler, fikk kartlagt sine ressurser og sin kompetanse, oppdatert CV-en sin og skrevet jobbsøknader, samt fikk tips til stillinger han kunne søke og intervjutrening. «Jeg kunne litt om jobbsøking og arbeidslivet fra før, men mye av det jeg lærte har likevel vært nyttig», sier Kristoffer, «og jeg opplevde at jeg kunne få til en samtale med veileder når som helst når jeg hadde behov for det».

Fra praksis i Bunnpris til fast jobb i Webhelp
For Kristoffer viste det seg at veien til fast heltidsjobb kom til å gå via Bunnpris. En butikkjobb hadde en stund også stått høyt på ønskelisten til Kristoffer, og med god innsats og oppmøte på Jobbstart, fikk Kristoffer i september muligheten til å starte opp i ekstern praksis hos Bunnpris. Kristoffer kjente seg ekstra motivert og spent etter møtet med veileder og butikksjefen,- tenk om praksisen ville føre til lønnet jobb?

I praksistiden forteller Kristoffer at han møtte tidlig på jobb, gikk inn for å lære seg så mye som mulig, var imøtekommende og blid, og aktivt så etter arbeidsoppgaver han kunne ta fatt på når han var ferdig med noe. Og innsatsen ga resultater! Etter litt over tre måneder i praksis, fikk Kristoffer tilbud om lønnet deltidsjobb på Bunnpris, og takket gledelig ja til det.

I Jobbstart og som butikkmedarbeider i Bunnpris fikk Kristoffer ny tro på seg selv og han opparbeidet seg god erfaring med praktisk arbeid og kundeservice. «Erfaringen med kundeservice var nok avgjørende for at jeg fikk denne faste 100% stillingen som kunderådgiver i Webhelp», avslutter Kristoffer samtalen med. Han er med rette stolt over hva han fått til det siste året, og vil så absolutt anbefale Jobbstart til andre unge som av ulike årsaker har havnet utenfor skole- og arbeidsliv for en periode.

Kristoffer jobbet på Jobbstart