fbpx

Jeg er storfornøyd med jobben jeg har på LØA i Nitor. De varierte arbeidsdagene innebærer alt fra transport ut til kunder som har kjøpt frukt, til produksjon av norsk-kurspermer som sendes til ulike bransjer i hele landet. Etter mange år i arbeidslivet, ble det en bråstopp for karrieren min. På grunn av helsemessige årsaker, kunne jeg ikke lenger jobbe som yrkessjåfør. Tapet av jobben gjorde at jeg følte meg verdiløs. Jeg var fysisk og psykisk langt nede, Nå er det ganske annerledes.

Arbeidspraksis i Nitor
I 2018 startet jeg i Nitor på NAV-tiltaket Arbeidsforberedende trening (AFT). Etter veiledning og kartlegging, tenkte jeg umiddelbart at arbeid med frukt ville passe meg, og ønsket praksis på den interne arbeidstreningsarenaen LØA. Jeg husker noe av det første arbeidsveileder sa til meg, var at jeg passet inn. Det betydde mye, og det ga meg tilhørighet med en gang. Det var viktig for meg å bygge meg sakte opp igjen, så jeg startet med å jobbe én dag i uken. Jeg pakket frukt på rullebåndet, og dro hjem da det var tid for lunsj. Tanken på å sitte sammen med de andre og spise, føltes utrygg. Med gode kollegaer og et støttende miljø, tok det ikke lang tid før jeg begynte å jobbe flere dager i uken. Først torsdager og så tirsdager. – Da jeg ble spurt om å jobbe enda en dag i uken, tenkte jeg yes! Da følte jeg det virkelig var behov for meg. Jeg er opptatt av sluttproduktet, og at kundene skal bli fornøyde. Jeg kjenner alle og vet godt hva de vil ha fruktfatet. Noen «må ha» peanøtter hver uke. Klart de skal få det da.

Mer ansvar på jobb
Det tok ikke lang tid før jeg fikk flere arbeidsoppgaver og ansvarsområder. Fra å bare pakke frukt, begynte jeg å kjøre ut frukt til kundene og ringe dem for å følge opp. I tillegg brukes jeg på mange andre arbeidsområder i avdelingen. Jeg har fått mye ansvar. Enkelte ganger hovedansvaret når veilederne ikke er tilstede. Det er en stor tillitserklæring, Jeg, som vanligvis blir stresset av mye, og nye mennesker, har stått på stand på Norges Varemesse for å skaffe flere fruktkunder!

Jeg føler at mine sterke sider blir brukt og at jeg blir utfordret, så jeg hele tiden tar nye skritt. Jeg har blant annet vært ute på «salgsstunt» for å selge frukt. På første forsøk fikk jeg en ny kunde. Det ga en utrolig selvtillitsboost. Av seks vi var innom, fikk vi tre nye kunder den dagen. Men vi hadde ikke klart det uten det teamet vi var.

LØA som fast arbeidsplass
Jeg har nå fått uføretrygd og har LØA som min arbeidsplass. Jeg har ikke depresjoner lenger og tenker mer fornuftig på ting. Jeg føler jeg har kommet langt, men det er fremdeles slik at jeg føler jeg har enda mer å gå på. Jeg har fått en del svar på hvem jeg er og usikkerheten jeg hadde i starten er helt borte. Nå jobber jeg full uke og  gleder meg til det sosiale i lunsjen hver dag.

Erik jobber på LØA