fbpx

Losbyfestivalen 11.-12. juni

For første gang arrangeres «Losbyfestivalen»! Det blir en herlig mangfoldighetshelg, der lokale krefter slår seg sammen for å lage en «one of a kind» festival.

Program

Bli med på en historisk festhelg!

Vi har satt sammen et program fullspekka av spennende aktiviteter for både store og små.

Adkomst og gratis transport med minitoget «Losbyekspressen»

Fortvil ikke, selv om det er på bygda, i Bakkerudveien 1, er det lett å finne frem!
La bilen stå og ta med familien på gå- eller sykkeltur i naturskjønne omgivelser inn til gården.

Slitne ben har mulighet til å ta det tøffe minitoget som går til og fra Sørlihavna og gården. Deler av dagen går det langs den gamle Losbylinja, et 6 km langt spor, der det for over 150 år siden, ble fraktet tømmer mellom Vasshjulet og hovedbanen ved Fjellhamar. Det er gratis å være med toget.

Husk at det går alltid et tog, men noen ganger kan det være litt forsinket😉.
Ruter:
Lørdag
10.00-12.30 – hovedveien til og fra Sørlihavna og gården
12.30-15.30 – Langs Losbylinja til og fra Sørlihavna og gården
15.30-23.30 – Hovedveien til og fra Sørlihavna og gården
Søndag
10.00-10.30 – Hovedveien til og fra Sørlihavna og gården
10.30-13.30 – Langs Losbylinja til og fra Sørlihavna og gården
13.30- 15.30 – Hovedveien til og fra Sørlihavna og gården

 

Aktiviteter

Losbyfestivalen kan by på naturlige høydepunkter, kulturelle begivenheter og morsomme aktiviteter. Slå svigerfar i et slag på minigolfbanen eller overbevis i Kahoot-quiz. På markedet kan du sikre deg unike håndverksprodukter, der materialer er «brukt på nytt», råvarer rett fra Italiafavoritter, eller frisk eplemost fra Lif Laga. De sjarmerende dyrene på gården, blir gjerne klødd bak øret, og grisemaskotene Ulf og Ulrik, vil vise deg hvordan et realt gjørmebad skal gjøres. De vennlige hestene tar gjerne med barna på ridetur.DNT har fått vite at «Turbo» har gjemt poster til natursti rundt omkring. Det krever innsats fra alle deres Turbo-venner. Bli med og hjelp dem med å finne postene. De som fullfører får heder og ære. I tillegg kan det høres i vinden at det påspanderes noe godt for magen. Turen starter fra klokken 10. Påmelding gjøres her: Les mer og meld deg på rebusløp

Med glimt i øyet vil historielaget fortelle spennende fortellinger fra Losby i gamle dager. Lørdag vil vandringen gå utenom godset, fra besøksgården og inn til Vasshjulet. Søndag fra Besøksgården, forbi «Sjåførboligen», innom Losby Gods og videre inn til Vasshjulet. Det vil bli spennende omvisning i «Gamlegodset» og det som er igjen av utstillingen som var i oktober 2021, blant annet en stor modell av Østmorksaga. Den historiske vandringen tar ca. to timer.

På scenen

En fantastisk blanding av artister, sørger for et variert program på scenen hele helgen. NRC Tigers vil få deg til å måpe når «flyerne» kastes opp i lufta, og stemningen stiger når Lørenskog skolekorps kommer marsjerende inn på tunet. La deg trollbinde av tryllekunstner Sean Serville eller be opp til gammeldans til Lørenskog trekkspillklubb. Søndag kan du finne roen med Inkluderingsprest Elisabeth Kristiansen, Syng med oss koret og Tut og blæs som holder friluftsgudstjeneste.

Fest på tunetLørdag kveld blir det gårdsfest på tunet med alt fra storband til blues med artistene «Vika Band», «Lørenskog storband» og «Ronny Aagren». Kvelden toppes av partybandet Rydlands orkester, som spiller coverlåter og sørger for at det blir en skikkelig festkveld med høy stemning.

Mat for magen

Vi åpner kaféen allerede kl. 10 med brus, is og lukten av deilig nystekt bakverk. På terrassen blir det matservering for enhver smak: pølser, pommes frites, hamburgere og «Nitorvaffelen». Lørdag kveld kan du kjøpe deilig italiensk pizza laget av råvarer rett fra Italia. Produktene som er brukt kan du selv kjøpe på markedet, og lage din egen pizza når du kommer hjem. Food trucken sørger for at du ikke mangler godt drikke.Matbonger dagtid: kjøpes i kaféen og i food truckenMat- og drikkebonger kveldstid: kjøpes i food trucken

 

Praktisk informasjon

Alle aktiviteter er gratis. Kaféen stenger klokken 15, men toalettene holdes åpne hele dagen. Billetter til gårdsfest på lørdag kan kjøpes her (100 kr): Meld deg på gårdsfest. Billetter kan også kjøpes ved inngangen.

For mer informasjon, hjelper vårt kundetorg deg gjerne: 67 91 34 40/kundetorg@nitor.no

Vi gleder oss til å se deg!

 

 

 

 

Kan vi hjelpe deg?

Kundetorget

Telefon: 67 91 34 40
Mail: kundetorg@nitor.no

Produkter og tjenester på Losby Kafé og Besøksgård

Ta turen til Losby, og ha det gøy med spennende aktiviteter.

Barnebursdag

Besøke dyrene

Besøke dyrene

Leie kano

Leie rugekasse

Losby Kafé

Losby Kafé

Losby Kafé og Besøksgård

Bakkerudveien 1
1475 Finstadjordet