fbpx

Leie rugekasse

Forventningsfulle kikker dere inn i rugemaskinen på eggene, og lurer på når det skal skje. Beveget ikke det ene egget seg litt mon tro?

Se søte kyllinger komme til verden

Helt siden dere fikk med eggene fra gården på Losby, har både barn og voksne hatt en spennende og lærerik tid. Da rugekassen ble med hjem, fikk dere en nyttig gjennomgang av det som er viktig å tenke på. Varmelampen er god for de små kyllingene, så de ikke fryser frem til de får fjær på kroppen, og kan holde varmen selv. Fôret inneholder mange viktige næringsstoffer, som sørger for at nurkene vokser i riktig tempo, og strø i bunnen, tar opp fuktighet, og gjør rengjøringen lettere.

Etter omlag 21 forventningsfulle dager, merker dere at det skjer noe med eggene. Dere lar kylingene prøve å komme ut selv, og venter et halvt døgn før dere eventuelt hjelper til litt, ved å ta bort små biter av eggeskallet. Mellom hver gang passer dere på å legge egget tilbake i den varme rugekassen en god stund.

Kyllingene er slitne etter å ha jobbet hardt for å komme ut av skallet, og sover mye de første dagene. Etter et døgn, er de tørre, og kan endelig komme ut av rugekassen – til masse kos og omsorg. Etterhvert oppdager dere at de nyankomne har mye personlighet, akkurat som oss.

Priser
Rugekasse 20 egg: 900 kr (gjelder de 21 dagene som rugingen varer)
Rugekasse 7 egg: 600 kr (gjelder de 21 dagene som rugingen varer).
Pris for egg kommer i tillegg: 12,50 kr. pr. stk. 

Vi tar imot kyllingene og setter dem inn i gårdens fjærfebesetning. Dere kan også beholde smorollingene selv.

Ta kontakt med oss for å vite mer om å leie rugekasse! 

  Kan jeg hjelpe deg?

  Knut Huse
  Arbeidsveileder

  Telefon: 67 97 44 45

  Spennende aktiviteter for deg, gir spennende arbeidsoppgaver for oss:

  Gårdsarbeid - Victoria Kristiansen

  Gårdsarbeid