fbpx

Leie kano

Naturen oppleves nærere i en kano. Du kan ligge og vugge dit strømmen leder deg, la deg hypnotisere av hvordan baugen skjærer inn i den speilblanke vannflata, eller lytte til det rennende vannet når du løfter åren.

For kanoutleie: 67 97 44 45.

Opplev naturen på vannene i Østmarka!

Morgendugget ligger på blader og i gresset, når du og vennen din kjører den svingete veien mot Losby. Dere fant enkelt frem, og fra parkeringsplassen går dere bare noen få meter opp til den koselige kaféen på gården, der Nitor leier ut kanoer. Med sekk og turutstyret i orden, rusler dere avgårde med kanoene trillende på slep. Den friske lukten av skog, slår imot, der dere vandrer den halvannen kilometer lange grusveien mot idylliske Mønevann.

Kanoene blir skjøvet ned i vannet og dere glir vekk fra hvinende hyl og plasking ved badeplassen. På Mønevann glemmer dere tiden, mens dere rolig utforsker små kanaler i flytemyra. Vennen din kommer nærmere, og dere finner en felles rytme. Dette skal ikke være blodslit, men en komforttur med kjølebag og gitaren godt plassert midt i kanoen.

Smidig kommer dere ut av kanoene, og tar dere forbi demningen til det neste vannet – Fløyta. Det er en bred og fin trillesti, slik at fire høydemetere, og en avstand på femti meter, er lett å forsere. Fløyta er et vann med mange odder, viker og øyer. Endelig er det på tide å ta frem fiskestengene, i håp om å få både ørret, gjedde og abbor til middag.

Dere kommer til Røyrivannet, det siste vannet i nederste delen av Losbyvassdraget. Det er langt og smalt, med skogen helt ned mot vannet, hvor dere betrakter beverens ingeniørkunst. Du som er historieinteressert, synes turen er ekstra spennende, der du har fått med deg den gamle husmannsplassen Finnland, vasshjulet og den selvbetjente DNT-hytta Røyrivannskoia, som vitner om tidligere tiders tømmerdrift og fløteaktivitet i området.

Ved alle tre vannene, ser du mange flotte leirplasser og er klar for å slå opp teltet, men friskusen din av en venn, vil bære kanoen et stykke til, for å komme til nye vann dypt inn i Østmarka.

Utstyr som følger med én kano

 • to årer
 • to flytevester
 • sittekasse til barn
 • kanotralle

Sikkerhet
Når du leier kano har du ansvaret for utstyr og sikkerhet. Du er over 18 år og har nødvendige ferdigheter for å benytte utstyret. Du passer på at alle ombord i kanoen har på seg padlevestene som fulgte med ved utleie, og leverer tilbake utstyret i samme stand som ved avhenting. 

Priser og betingelser
Dagleie: 400 kr (inkludert tralle)
Pris per døgn: 600 kr
Påløpende døgn: 300 kr 

Booking/bestilling av kanoer og utstyr gir leietaker betalingsansvar for ønsket periode.
Avbestilling av kanoene må gjøres senest 48 timer før avhenting, ellers vil leietaker bli fakturert for den tiden en har leiet kanoene for. Ta kontakt på telefon 67 97 44 45 for å bestille kano!

  Kan jeg hjelpe deg?

  Knut Huse
  Arbeidsveileder

  Telefon: 67 97 44 45

  Spennende aktiviteter for deg, gir spennende arbeidsoppgaver for oss:

  Gårdsarbeid - Victoria Kristiansen

  Gårdsarbeid