fbpx

Lærekandidat

«Veilederne mine har gjort en knallgod jobb med å tilpasse et godt opplegg for meg.»

 

Simen

Les solskinnshistorie

En praktisk vei til arbeidslivet

Dersom du synes tanken på å fullføre et fag- eller svennebrev er overveldende, kan lærekandidatordningen være et supert alternativ. Du kan velge å konsentrere deg om deler av læreplanen, og dermed følge et opplæringsløp som er skreddesydd for deg. I læretiden blir du fulgt tett opp av en fagansvarlig i Nitor, som skal gi deg god opplæring, inspirasjon og motivasjon. 

Ved slutten av kontraktstiden får du vise alt du har lært i en kompetanseprøve. Du vil bli testet ut fra de målene som er fastsatt for opplæringen din, og justert underveis. 

I Nitor kan du være lærekandidat i fagfeltet institusjonskokk og lære om blant annet hygiene, bestillinger og innkjøp, matproduksjon og daglig drift. Om det viser seg underveis at du likevel kan oppnå yrkeskompetanse, kan opplæringskontrakten endres til ordinær lærekontrakt med fag-/svennebrev som mål. Det «Opplæringskontoret» som organiserer samarbeidet mellom skolene og bedriftene. Les mer om det å være lærekandidat.

Hva skal til for at jeg kan bli lærekandidat?

  • Ta kontakt med rådgiveren på skolen din dersom du ønsker opplæringskontrakt med en bedrift. Sammen legger dere en plan og søker om læreplass. 
  • Send inn søknad innen 1. februar.

Når kan jeg starte?

  • Når søknaden er godkjent og du har avtalt oppstartsdato med Nitor.

Hvor lenge kan jeg være Lærekandidat?

  • Dersom du har tidligere skolegang og praksis, er det mulig at dette kan telles med som en del av læretiden. Læretiden kan derfor variere fra ett til fire år.

Kan jeg hjelpe deg?

Glenn Andersen
Avdelingsleder

E-post: glenn.andersen@nitor.no
Telefon: 913 09 950

Arbeidsområder på Lærekandidat

Se hvilke spennende arbeidsoppgaver du kan jobbe med.

Kantine - Nina Bordvik

Kantine

Storkjøkken - Camilla Holum

Storkjøkken