fbpx

Gårdsarbeid

På gården kan du komme tett på dyrene, jobbe med aktiviteter som gården tilbyr til kunder, eller hjelpe til med forefallent arbeid.

Gøy på landet

På morgenmøtet går dere igjennom oppgavene for dagen. Du samarbeider godt med de andre som jobber på gården, og arbeidsfordelingen går lett. Du har fått god opplæring av veilederne fra du startet med gårdsarbeid, og føler deg trygg på det du skal gjøre. 

Stell i fjøset
Før dere åpner opp fjøset for besøkende for dagen, er det viktig at dyrene har det bra og at det ser rent og fint ut. Du synes ikke det gjør noe å få litt møkk på klærne. Midt blant grisene som småtygger på støvlene dine, fjerner du møkk, koster og legger på ny flis. Noen binger må skrubbes ekstra, og spyles med høyttrykkspyler. Du koser deg stort når det er tid for å gi mat til dyrene. Med kraftfôr og frukt kommer selv de skye alpakkaene løpende for å få seg en godbit.

Guide for kunder
Litt etter litt lærer du deg mer om dyrene, og deler gjerne kunnskapen din med spørrelystne besøkende. Du er glad i folk og er på tilbudssiden, så alle kan komme nærmere og kose med dyrene. 

Bånd med dyrene
Det er spesielt å ha kjent noen av dyrene fra de kom til verden, og du er blitt ordentlig  glad i dem. Du følger nøye med på hvordan de oppfører seg, og at de har det bra. Fordi du er rolig og respektfull, blir dyrene trygge, og noen løper etter deg hvor enn du går. 

 

 

 

Inspirerende arbeidsoppgaver for oss, gir spennende aktiviteter for deg:

Besøke dyrene

Besøke dyrene

Leie kano

Leie rugekasse

Avdelingene med gårdsarbeid

Jobber du på en av disse avdelingene i Nitor, har du mulighet til å ha gårdsarbeid som arbeidsområde.

Arbeidsforberedende trening (AFT)

Arbeidsforberedende trening (AFT)

Varig tilrettelagt arbeid (VTA) - Nina Bordvik

Varig tilrettelagt arbeid (VTA)